Tambah kapsyen |
bahan-bahan:
- ikan kembong
- telur ikan
- bendi
-tomato
-air asam jawa
bahan A
bawang putih {hiris}
bawang merah {hiris}
herba campur
daun kari
*rempah kari babas[bancuh dengan 1/2 gelas air]
taaaddaaa... :) nalaaa...
-tomato
-air asam jawa
bahan A
bawang putih {hiris}
bawang merah {hiris}
herba campur
daun kari
*rempah kari babas[bancuh dengan 1/2 gelas air]
- tumis bahan A hingga wangi n garing.
- tuang rempah yg di bancuh tadi.masak api kecil hingga pecah minyak.
- bila rempah dah pecah minyak,tuang air & air asam jawa.
- masuk telur ikan,ikan,bendi & tomato
- akhir skali garam & serbuk perasa..
- ciappp....
taaaddaaa... :) nalaaa...
No comments:
Post a Comment