- bihun (direndam hingga lembut )
- isi ayam
- sawi
- tomato
- 2 biji telur
- minyak
- bawang putih & bawang merah (dihiris )
- 3 sudu cili kisar
- lada hitam
- 5 tangkai cili api (dicincang )
- garam
- gula
- serbuk pati ayam
- 2 sudu sos tiram
- 2 sudu sos cili
cara memasak
- perap isi ayam dengan lada hitam & garam
- tumiskan bawang hingga wangi.
- masukan cili kisar.goreng hingga cili agak garing.
- masukan ayam yg di perap tadi.goreng hingga ayam masak.
- masukan sos tiram,sos cili,gula,garam & pati ayam.
- letakkan bihun, sawi & tomato.kacau goreng hingga sebati.
- pecahkan telur.tabur cili api.goreng hingga semua sebati dengan gihun.
- hidangkan dalam pinggan.tabur bawang goreng dan daun sup/bawang.
No comments:
Post a Comment