katogeri

Monday 26 November 2012

ikan bakar crispy n spicy


bahan-bahan

  • ikan kembung @ lain2 jenis ikan pun boleh.
  • garam
  • lada hitam
  • minyak zaiton
  • serbuk cili 
  • bawang putih
  • bawang merah
  • kacang gajus
  • serbuk parpika
cara memasak
  1. perap ikan dengan garam,serbuk parpika,serbuk cili & lada hitam.
  2. panaskan pan.letak sedikit minyak zaiton.
  3. grill ikan tadi hingga masak.letakan dalam pinggan.
  4. di dalam pan yg sama, tumis gajus,bawang putih & bawang merah yg dicincang hingga garing.
  5. taburkan bahan tumis garing tadi di atas ikan.
  6. siap di hidangkan.
(klu rajin buat ler air asam or sambal kicap.. ('_')

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...